Gezichtsmaskers als modeaccessoire?

Gezichtsmaskers als modeaccessoire?

Gezichtsmaskers kunnen net als zonnebrillen en hoeden (van zonbescherming naar modeaccessoire)
ook een modeaccessoire gaan worden

Sinds de Corona uitbraak zie je veel beroemdheden en influencers die het dragen van maskers aan moedigen.
In veel landen is het dragen van gezichtsmaskers in het openbaar al heel normaal

Waarom?
Influencers willen mensen erop wijzen wat de voordelen zijn van maskers dragen, vooral voor degenen om ons heen. Omdat een masker dragen niet allen gaat over onszelf beschermen; het gaat ook om het beschermen van onze dierbaren en de dierbaren van anderen.

In veel Aziatische landen was het dragen van een gezichtsmasker in het openbaar al lang vóór COVID-19 een culturele norm.

Kunnen gezichtsmaskers een doorlopende trend worden?

De experts zijn het erover eens dat mensen, totdat de dreiging van deze pandemie is geneutraliseerd, de gezichtsmaskers moeten omarmen. Het gaat tenslotte niet noodzakelijk om jou, het gaat om iedereen met wie je in contact komt. Het is helemaal niet ongebruikelijk om een drager te zijn zonder symptomen van het nieuwe coronavirus - wat betekent dat zelfs als je helemaal geen symptomen hebt, je het virus mogelijk zou kunnen overdragen aan iemand die dan ernstig ziek kan worden of zelfs kan sterven.

Een masker, naast veelvuldig handen wassen en fysieke afstandsmetingen, zoals 1,5 meter uit elkaar blijven, vermindert dat risico.

Als we beginnen met het normale leven na de quarantaine, zullen we waarschijnlijk gezichtsmaskers moeten blijven gebruiken als we willen voorkomen dat de overdracht wordt voortgezet".

Maar we weten niet wat de toekomst zal brengen.

Functioneel - en modieus

Maar het is niet alleen het comfort waar ontwerpers van gezichtsmaskers zich nu op richten. Velen proberen ook maskers te maken die mensen eigenlijk willen dragen - maskers die anderen misschien als een esthetisch aangename en leuke manier vinden om accessoires te maken.

Als je denkt dat dat gek klinkt, onthoud dan: zonnebrillen en hoeden zijn ooit begonnen als items die bedoeld zijn om de drager eenvoudig tegen de zon te beschermen. Ze zijn nu uitgegroeid tot

modeaccessoires met talloze opties om uit te kiezen.

Veel bedrijven, klein en groot, hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om stoffen gezichtsbedekkingen te maken en te verkopen. Er is al een grote verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen beschikbaar.

We zien al veel mensen die niet alleen stoffen gezichtsbedekkingen dragen, maar ook een ontwerp- of mode-statement maken met hun keuze van de hoes.

Of het nu gaat om het ontwerp dat u kiest of de manier waarop u uw masker aan uw gezicht

bevestigt (met een populair debat dat nu volgt over de vraag of oorlussen of gespen achter het hoofd beter zijn), u heeft de mogelijkheid om een ??statement te maken met het masker dat u draagt ??- en bescherm anderen in stijl.


Mondmaskers in de sport

Club Brugge is als eerste Belgische club gestart met de verkoop van mondmaskers. Dat heeft de club onlangs laten weten. De opbrengst gaat naar het steunfonds ‘Club tegen Corona’. Ondertussen vlogen er in één namiddag tijd al meer dan 27.000 mondmaskers de deur uit.

Op June 3, 2020