79% CO2-reductie voor Brandwijk Kerstpakketten-Promo.nl

Brandwijk is al tien jaar koploper in duurzame kerstpakketten en relatiegeschenken. Dat zeggen we niet zomaar, we zijn gecertificeerd op diverse gebieden en worden dus ook elk jaar door een onafhankelijke partij opnieuw gecertificeerd.

Naast ISO 9001, CSR Promotional Products Goud en FIRA brons, is Brandwijk als eerste in de branche gecertificeerd voor het CO2-bewust niveau 3. Sinds januari 2014 zijn we bovendien in het trotse bezit van certificaat EPPA-zilver (European Promotional Product Association). In Europa is slechts een handvol ondernemingen hiervoor gecertificeerd.

Sinds 2010 heeft Brandwijk | Promo.nl, de duurzame kerstpakketten- en geschenkenleverancier, een CO2-reductie behaald van ruim 79%. De CO2 prestatieladder is voor het bedrijf een belangrijk instrument. Dick Brandwijk, directeur/eigenaar, licht toe: “In 2010 hadden we een CO2 uitstoot van 71,49 ton en in 2017 hebben we deze weten te reduceren tot 14,86 ton. Ten opzichte van 2016 hebben we zelfs een reductie gerealiseerd van bijna 25%. Dit alles bij een stijgende omzetontwikkeling. We zijn hier erg trots op!”

Intensieve ketensamenwerking basis voor succesvolle reductie

De grootste bron van emissie bij Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl is het verbruik van benzine en diesel. Door intensieve samenwerking met klanten en leveranciers is voor alle partijen een aanzienlijke reductie gerealiseerd, onder andere door meer rechtstreekse leveringen van leverancier naar eindgebruiker, gebruik te maken van elektrisch vervoer en het bewust rijden bij het personeel.

Op June 19, 2018